Schoeffel Pearls

Voor parels voert Ten Boom Juweliers het Duitse topmerk Schoeffel, dat voor vele vorstenhuizen hofleverancier is. Alleen de beste parels komen door de strenge selectieprocedure van Schoeffel.

Er gaat letterlijk heel wat water door de zee voordat een ingebrachte kern in een oester is uitgegroeid tot een prachtig sieraad. Het duurt drie tot vijf jaar voordat parels met een normale maat kunnen worden geoogst. Voor de grotere parels zelfs wel tien jaar. Al die tijd wordt de oester in zee verzorgd. Men vaart er elke twee weken naartoe, haalt de oester omhoog voor inspectie, maakt haar aan de buitenkant schoon en algenvrij en plaatst haar weer terug in het water. En dan maar hopen dat de oester niet ziek wordt of, nog erger, opgegeten door andere zeedieren!

Tahiti Cultivated Pearls zijn parels met kleurvariaties tot donker, die gekweekt worden in de wateren rond Tahiti, alleen dáár kan deze soort oester gedijen. Southsee Cultivated Pearls groeien in oesters met een veel groter leefgebied. Bij Ten Boom Juweliers zijn deze soorten Schoeffel parels te bewonderen en te koop.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen