Diamant 2 Ten Boom Haarlem

Diamant is de koning der edelstenen

Al eeuwenlang staat diamant symbool voor schoonheid en liefde. Wat maakt dit mineraal zo intrigerend en begerenswaardig? En hoe wordt de waarde van diamanten eigenlijk bepaald?

Diamant is het hardste natuurlijke materiaal op aarde, vele kilometers diep onder de grond ontstaan doordat koolstof onder de enorme druk van de aardlagen en bij geweldig hoge temperatuur werd samengeperst. Vulkaanuitbarstingen, waarbij vloeibaar gesteente vanuit het binnenste van de aarde door kraterpijpen omhoog werd gestuwd, brachten ook diamanten naar de buitenste aardlagen. Wat diamanten in de eerste plaats zo bijzonder maakt, is de enorme moeite die men moet doen om ze te vinden. Er moeten wel honderden tonnen gruis uit de diamantmijn worden doorzocht om één ruwe diamant te vinden. En van alle diamanten die moeizaam gevonden worden, is niet meer dan vijftien tot twintig procent geschikt voor toepassing in juwelen

De aanschaf van een diamantsieraad is een investering in tijdloze schoonheid. Diamant is het kostbaarste geschenk van onze aarde, gecreëerd door de natuur zelf. Bij een dergelijke aankoop komt veel vertrouwen om de hoek kijken.

Stèph Ibink heeft als erkend expert een grandioze diamantselectie samengebracht uit alle windhoeken van de wereld.  Deze diamanten kunnen deel uitmaken van Ten Boom Design sieraden of Ten Boom Uniques. Een heel bijzondere collectie one-off pieces, die uiteenloopt van klassieke solitair ringen tot zeer exclusieve oorsieraden.

De kwaliteit van de diamanten wordt bepaald door de 4 C’s:

Carat (Karaat)
Colour (Kleur)
Clarity (Zuiverheid)
Cut (Slijpvorm)

Lees meer over de 4 C's

Lid van de Beurs voor de Diamanthandel

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen